Buzzqvarna Cup 2517, August 12, Umeå
 • image


  Buzzqvarna Cup 2517, August 12, Björnvägen 11, Umeå

  - Basic Rules: Blood Bowl 2016 + Death Zone: Season One + Death Zone: Season Two + Teams of Ledgend + Errata
  - Optional Rules (see https://www.thenaf.net/wp-content/uploads/2017/05/NAF-Rules-Update-v1-3.pdf for clarification):
  -- No Special Play Cards will be used at this tournament to speed up gameplay
  -- The Piling on skill is allowed and does not require a team reroll
  - NAF-sanctioned
  - Style: Swiss, 4 games, Resurrection
  - Cost: 25 SEK for NAF members / 50 SEK for non members.
  - Each coach chooses one team from (BB2016 + Slann) and may buy a team with Team Value 1.150.000. You may buy players, cheerleaders, assistant coaches, fan factor, rerolls and an apothecary. 100.000 of this team value may also be used to buy skills (regular or doubles) for the cost specified in the rule book (20K for regular, 30K for doubles). Each player may only have one skill and no skill may be bought more than twice in the team.
  - Chainsaws are allowed during this tournament and the referee will never eject a player on the grounds of carrying one.
  - A player of your choice on your team (i.e. not star players) gains the Chainsaw, Secret Weapon, Loner and No Hands skills for this tournament. No extra skill may be added to this player.
  - Two star players allowed (Only one of them may be chainsaw star player). No other inducements with the exception of Halflings which can have their chef and goblins that may buy bribes.
  - Ogre Boost: If you are coaching an Ogre team, an unskilled player of your choice on your team (i.e. not star players) may have the Leader skill for free.
  - Each team must have 11 players, Star player not included.
  - Clones: Same starplayer may play for both teams in the same game, i.e. No highlander rule.
  - Scoring: Win +15, Draw +10, Loss +5, Concede: 0, +1 per Chainsaw Casualty / Chainsaw Foul Casualty
  - Tiebreakers: In descending order: Result if the coaches faced each other, TD-diff, CAS-diff, TDs scored, number of Chainsaw CAS caused, number of CAS caused, random chance.
  - The team with the best score after all games are played is the winner.

  If possible please send rosters in advance to stareater at gmail dot com

  Registered coaches: @Stareater, @Frantic, @Hemlighallaren, @Zimeries
 • Efter den klart ökade försäljningen av Buzzqvarna motorsågar under Q3 och Q4 2516 så har Buzzqvarna beslutat att sponsra ännu en turnering.

  De 16 första coacher som anmäler sig (och dyker upp) får ett par exklusiva Buzzqvarna-kick back-tärningarna. Detta år är de blåa med vit motorsåg. Förra årets svarta tärningar med röd motorsåg (Slutsålda) kallades i Tackle Tidningen (TT) för "Tärningen som dödade flest spelare i det egna laget"
 • Kan vi inte köra fem fajter? Fyra + final/placering :)
 • Tyvärr har jag som arrangör inte möjlighet att vara kvar allt för sent på kvällen eftersom jag har åtaganden kvällstid hela augusti månad...

  ..men om det är ok för alla att starta vid femtiden på morgonen har jag inga problem med det och vi kan klämma in en match till, minst. =)
 • Stareater said:

  Tyvärr har jag som arrangör inte möjlighet att vara kvar allt för sent på kvällen eftersom jag har åtaganden kvällstid hela augusti månad...

  ..men om det är ok för alla att starta vid femtiden på morgonen har jag inga problem med det och vi kan klämma in en match till, minst. =)  Booo för kvällstagande på agustimånaden. Har för mig att i nyaste tidningen "Frida" så var just kvällstagande i Augusti med på "ute-listan"... Tror det var femte plats, precis före röd handväska :P
 • vi kan ta finalen kl 5? :D
 • Blev NAF-sanktionerat idag.
 • Stareater said:

  Blev NAF-sanktionerat idag.  Najsigt :) måste leta reda på En viss motorsågsarm och börja modda en figur :)
 • Den här gången är det nog dags för mig att representera Skellefteå!
 • Den här gången är det nog dags för mig att representera Skellefteå!  Kung! :D
 • Nu är vi fyra anmälda. Bara två månader kvar.

  Förvarnar lite att det kommer att eventuellt komma en regeländring beroende på vad NAF kräver kring Death Zone säsong två. Eventuellt så ändras reglerna så att inte t.ex. Chaos Renegades kan ta två motorsågs-stjärnor.
 • Stareater said:

  Nu är vi fyra anmälda. Bara två månader kvar.

  Förvarnar lite att det kommer att eventuellt komma en regeländring beroende på vad NAF kräver kring Death Zone säsong två. Eventuellt så ändras reglerna så att inte t.ex. Chaos Renegades kan ta två motorsågs-stjärnor.
  Fyra! SWEEEEEET :D

  Låter helt ok, tre motorsågar ska bara få användas av Goblins :)
 • Har inte NAF redan varit tydliga vad gäller Season Two?

  Jag ska anmäla mig också men jag kan inte komma på vad jag ska spela
 • Har inte NAF redan varit tydliga vad gäller Season Two?

  Jag ska anmäla mig också men jag kan inte komma på vad jag ska spela  Kommenterar de direkt nya saker släpps om de är godkända eller inte?

  Jag tycker helt klart du ska spela Ogers om du ska spela just for fun eller ett alvlag om du vill vara den första coachen (vad jag vet) som haft en alv med motorsåg i Sverige :)

 • Kommenterar de direkt nya saker släpps om de är godkända eller inte?  Det brukar ta fram till nästa NAF-möte. Tänkte vänta med att ändra tills det officiella, fina, pdf-dokumentet kommer.

  https://www.thenaf.net/2017/05/naf-and-death-zone-2/
 • För övrigt väntar jag på en treeman med motorsåg.
 • Reglerna har fått en liten uppdatering i och med DZ2.
 • Props till marknadsföringsansvarig/ Mårten, ni fick en shout out i senaste three die block-podden.
 • Sorry men vi snodde Buzzqvarna som leverantör av deras Buzzsaws till Doom Bowl

  http://www.malmo.bloodbowlleague.com/?p=cp&cpid=5
 • stashman said:

  Sorry men vi snodde Buzzqvarna som leverantör av deras Buzzsaws till Doom Bowl

  http://www.malmo.bloodbowlleague.com/?p=cp&cpid=5  Det är bara roligt att se att företaget Buzzqvarna går bra och sponsrar fler. Förhoppningsvis leder det till mer Blood Bowl-turneringar med mindre korrupta domare och legaliserade motorsågar.

 • Set tunnt ut med intresse för Buzzqvarna detta år. Dessutom verkar det dykt upp en konkurrerande turnering i form av border ball. Vi får se hur många vi blir, men är vi för få kanske vi ställer in eller ändrar formatet.
 • Stareater said:

  Set tunnt ut med intresse för Buzzqvarna detta år. Dessutom verkar det dykt upp en konkurrerande turnering i form av border ball. Vi får se hur många vi blir, men är vi för få kanske vi ställer in eller ändrar formatet.  Hm lät tråkigt att ställa in, tror du vi kan locka fler om vi byter datum?

  Leif kommer iaf att flytta hem så om han inte är inräknad så har vi ytterligare en coach som kommer vara med (typ till 94.7%)

  :)

 • Jag var sugen, men den norska turneringen trumfar över.
 • Jag tar med mig minst en SkeBowl coach när jag kommer, om inte min barnvakt bailar
 • Vad roligt att höra att vi blir några coacher fler. Då blir vi kanske sex coacher som jag hade satt som minimum för att köra på som planerat.
 • Stareater said:

  Vad roligt att höra att vi blir några coacher fler. Då blir vi kanske sex coacher som jag hade satt som minimum för att köra på som planerat.  Aha gött :)

 • Då baggarna lagt turneringsslutet för sent för mig kanske jag också kan dyka upp. Men allt är inte klart än...
 • Är det jag som är blind? Eller står det inte? Men vilka tider gäller?
 • emilskaya said:

  Är det jag som är blind? Eller står det inte? Men vilka tider gäller?  Det står inte, men 8-21 är de tider som vi får vara i lokalen.
 • Ok. Ska undersöka mina möjligheter