Regeldiskussion innan säsong 14
 • Innan vi startar den officiella säsong 14-tråden borde vi ha en diskussion om vilka regler vi vill köra med. Jag tror att de flesta vill köra med de nya GW-reglerna men det finns en del punkter som jag har åsikter kring och tänker skriva nedan. En del av det ärstulet från @Pellevins fina sammanställning.


  1. Kort kostar som de gjort förr, och gratiskorten tas endast ur lekar med priset 50k.
  2. Vi tillåter Slann, Brettonian, Khorne och Woodland, men i övrigt de nya rostren.
  3. Guffle Pusmaw ersätter Grashnak Blackhoof som Star Player för Nurgle. Då har fortfarande
  alla raser sex olika Star Playeralternativ.
  4. Bankregeln, bounties och andra crp+ ändringar måste bort. De fungerar inte riktigt i det nya systemet. Istället används expensive mistakes.
  5. Vi kör med arguing och head coach-regeln vid fouls.
  6. Vi tar till oss ändringarna kring skillsen pling on, weeping blade och timmmmber.
  7. Wizards finns inte mer.

  Har jag missat något eller finns det något annat vi borde diskutera?
 • Jag har inte öppnat boxen utan bara följt disskutionerna här på swebba men spontant så är jag emot korten när de är så obalanserade ... ska läsa på mer så återkommer jag.
 • Jag äger inte ens den nya boxen, har bara läst sammanfattningen på NAF.

  http://www.thenaf.net/2016/11/from-crp-to-bb2016/
 • Jag ska läsa på allt en gång till kommande nattjobb men i nuläget har jag följande åsikt:

  1) Ska klura på det.
  2) Ja!
  3) Låter vettigt. Ja!
  4) Måste läsa en gång till. Tyckte det var lite väl awkvard och svårsparat typ.
  5) Ja.
  6) Ja.
  7) Ja. Hen kanske återuppstår i senare böcker.
 • Jag är för att spela så nära nya regler det går, men är pragmatisk för små avsteg för att alla ska kunna spela sina lag.
 • Snow said:

  Jag är för att spela så nära nya regler det går, men är pragmatisk för små avsteg för att alla ska kunna spela sina lag.  Japp jag håller med, ska läsa igenom alla kort för att se hur balansen är...

  Expensive mistakes måste jag också skumma igenom eftersom jag som mankan inte har koll på dem.

  I övrigt borde det inte behöva pillas allt för mycket i koderna för att få igenom förändringarna eller?

 • Många positioner har bytt namn, men det känns som om vi inte behöver lägga ned tid på det.

  Ändringar vi skulle behöva göra är:
  - Human catcher 60k
  - Ny star player för Nurgle
  - Ta bort bankregeln
  - Ta bort Wizard
  - Lägga till weeping blade och timmmmber

  Med det sagt kan det vara värt att försöka migrera till en nyare version bubble. Vi har ingen specialkod som körs och det borde gå att mangla datadumpen från nuvarande bubble så vi får historik.
 • Nu har jag läst på angående "Expensive mistakes". Det jag ser som problem är att när man sitter där med 100.000 pix, rullar 10.000 i winnings och fortfarande saknar 40 papp till sin Minotaur så loosar man 30.000 och kan då således vara två fajter bort från den jäkla Minon. Det man då _bör_ göra är väl att köpa skitdyra gubbar från början för det är ju alltid lättare att köpa in skräpet helt enkelt. Men då sitter man med nada rerolls och så vidare ... Dock är det ju 3+ på att behålla pengarna upp till 190.000 och problemet är antagligen mer teoretiskt än faktiskt. Jag tycker vi kör med det helt enkelt.

  4) Ja!
 • Det får mig att tänka på en annan house rule vi borde ta ställning till med de nya reglerna.

  8. Vi har kvar vår husregel för minimum winnings.
 • I retrospekt inser jag också att alla lag med rerollkostnad på 70' och i viss mån även 60' kan få spara längelänge innan de kan köpa sig en extra reroll med otur i de dyra misstagens värld.
 • Stareater said:  8. Vi har kvar vår husregel för minimum winnings.  Ja!

  9. "Argue The Call" - Vid utvisning så kan man om man vill försöka protestera mot den. 1 = du får -1 på alla "coachningslag" 2-5 ingenting händer, 6 = den utvisade hamnar i avbytarbåset.

  Ja!

  Edit: vart kan man lösa exakt vad som står om Expensive mistake utan att behöva slita upp boxen?


 • Lite klumpigt skrivet av mig men 5 och @frantic's 9 är samma.
 • Stareater said:  Lite klumpigt skrivet av mig men 5 och @frantic's 9 är samma.  Aha... jag som letade dåligt när jag skummad igenom det :)
 • @Frantic expensive mistakes finns i Death Zone.
 • @Snow kan du göra en datadump av mySQL-databasen så ska jag testa att dra igång historiken med den nyaste versionen NAF-OBBLM.
 • Jo, men först imorgon lördag. Fullt schema idag
 • Snow said:

  Jo, men först imorgon lördag. Fullt schema idag  Ingen stress från min sida. Har jullov just nu och gott om tid bara.

  Om du har php-filen du ändrade för att ta bort rewards på första sidan kan du skicka med den också så slipper jag göra en egen parallell lösning för det =)

 • Oj, är inte aktivering av moduler löst på bättre sätt i nafs version? Du kan få hela mitt git-repo av ändringarsloggar.
 • Har tillverkat ett Elven Union-lag på papper. Ser bra ut med AV 7. Inga problem med re-draft där inte...
 • khanmank said:

  Har tillverkat ett Elven Union-lag på papper. Ser bra ut med AV 7. Inga problem med re-draft där inte...  Hahaha "me likeie" ;)
 • @Frantic kommer väl köra Dark elves som han velat så länge. Själv funderar jag på att köra amazoner eller dvärgar eller något helt annat.
 • Stareater said:

  @Frantic kommer väl köra Dark elves som han velat så länge. Själv funderar jag på att köra amazoner eller dvärgar eller något helt annat.  Japp, det blir DE för mig sedan ska du och jag ska se till att basse inte vinner finalen för om han förlorar ska han köra Wood elfs har han sagt (orc vid vinst).

  Det skulle vara kul om tre alvlag skulle vara med i ligan. Tror inte ens vi haft två samtidigt. :)
 • Om ni kan få Henrik att köra sina High Elfs också har ni en av varje.
 • Pellevin said:

  Om ni kan få Henrik att köra sina High Elfs också har ni en av varje.  Två säsonger irad?

  Hmm då måste han verkligen fått tycke för dem ;)
 • Han fick noll spp mot mina meskaos i kvarten. Fan vad jag är bra.
 • Nu råkade jag få ett proffsalvlag som legat omonterade och samlat damm i julklapp av en fd kollega. Föga troligt de blir målade till säsong 14 dock.

  High elves får ni mig inte att spela, lagets kläder är så fula och i så dåligt skick att jag som coach klarar inte av spelarnas gnäll.
 • Stareater said:

  Nu råkade jag få ett proffsalvlag som legat omonterade och samlat damm i julklapp av en fd kollega. Föga troligt de blir målade till säsong 14 dock.

  High elves får ni mig inte att spela, lagets kläder är så fula och i så dåligt skick att jag som coach klarar inte av spelarnas gnäll.  Haha fan vad najs liga. Alla Matcherna kommer typ sluta 7-7 :D
 • Frantic said:

  Stareater said:

  Nu råkade jag få ett proffsalvlag som legat omonterade och samlat damm i julklapp av en fd kollega. Föga troligt de blir målade till säsong 14 dock.

  High elves får ni mig inte att spela, lagets kläder är så fula och i så dåligt skick att jag som coach klarar inte av spelarnas gnäll.  Haha fan vad najs liga. Alla Matcherna kommer typ sluta 7-7 :D


  Min erfarenhet är att alvmatcher när jag coachar brukar sluta 0-3.
 • Stareater said:

  Frantic said:

  Stareater said:

  Nu råkade jag få ett proffsalvlag som legat omonterade och samlat damm i julklapp av en fd kollega. Föga troligt de blir målade till säsong 14 dock.

  High elves får ni mig inte att spela, lagets kläder är så fula och i så dåligt skick att jag som coach klarar inte av spelarnas gnäll.  Haha fan vad najs liga. Alla Matcherna kommer typ sluta 7-7 :D


  Min erfarenhet är att alvmatcher när jag coachar brukar sluta 0-3.


  Blir ändring på de nu. Jag hade en 1td råtta i mitt skavenlag medans basse hade samma sak i sitt Wood elfs-lag. Våra fajter slutade som oftast typ 8-6 eller mer hehe. Passblock var brutalt intressant skillselection ;)

  Edit: har snickrat ihop ett sjysst namn nu också:

  N.I.C.E - Ninja Incorporated Combat Elves

 • Men om du lirar proffsalv så slipper ju jag! Kämpa Mårten KÄMPA!! Jag kan köra dvärg eller nått så era duckar fukkar hela tiden. Lovar att ha max åtta mighty blow.
 • khanmank said:

  Men om du lirar proffsalv så slipper ju jag! Kämpa Mårten KÄMPA!! Jag kan köra dvärg eller nått så era duckar fukkar hela tiden. Lovar att ha max åtta mighty blow.  Försök inte Mankan, dina alver har väntat länge nog och vill du inte vi ska spela dubletter så har pro elfs samma pos-players som High elfs, så då kan du spela dem istället ;)


  EDIT 2: Kom precis på att Ninja Insane Combat Elves är bättre namn :P
 • Jag tänker spela Elven Union i minst en match.
 • Kom precis på att Ninja Insane Combat Elves är bättre namn :P  Jag trodde du skulle spela E.V.I.L. - Elves Violating International Law.
 • Det börjar ju spåra här men till det underbara spelet TWERPS finns supplementet "Metaphysical Ninja Maniac Chainsaw Warriors" om det duger som lagnamn. "Kung Fu Dragons" låter ju i det närmaste som ett hobbitlag i jämförelse
 • Påminner om lika krystade akronymerna Mobile Armored Strike Kommand och Vicious Evil Network Of Malice i tecknade serien M.A.S.K
 • Har lagt ner några timmar idag med att mangla den nya versionen av obblm (naflm) och har fått den att bygga (den senaste versionen som gick att ladda ned var trasig), med de nya reglerna, vår historik, Woodland-laget och en ny förstasida som är så lik den vi haft som möjligt.

  Det enda som jag vet att jag har kvar att göra är att fixa de plugins som @setomidor en gång i tiden skrivit. Dvs pdf-matchrapporten att skriva ut, replacement-lag i ligatabellen, rewards etc.

  Edit: expensive mistakes får vi hålla koll på manuellt.
 • Jag är för att strunta i dessa om det kniper. Viktigast är kanske matchrapporten och minst viktig är rewards, eftersom vi ändå inte spelar med den längre.
 • Jag såg en massa regler och det blev SCROOOOOOOLL till slutet. INgen nämnde något om typ Titchy regler/något billigare Ogres.

  Tagga igång mig att spela Ogres kommande säsong (japp, har redna tagit ut segern i förskott gällandes denna säsong)
 • Jag tänker delta i nästa säsong! SIGN ME UP!
 • @ikki

  Vad kul, absolut! skulle skriva ihop en första post igår för säsong 14 men hann inte. Så den kommer upp i morgon så där kan man "skriva upp sig".

  @Marty

  I år är tanken att vi tänker testa de nya reglerna som släpptes i samband med Blood Bowl 2 och det är ingen skillnad för Ogräsen från orginalboxen men du kan alltid göra som @Radge lyft det med oss andra när det väl är dags att göra laget att du vill ha vissa privilegium för en viss ras.

  Så kommer du nog få igenom det ena eller andra :)