En svensk Structured Tournament Series?
 • Denna vår kommer det om jag förstått allt rätt att spelas sex stycken NAFsanktionerade turneringar i Sverige. Skulle man kunna göra en Structured Tournament Series av det? Hur en sådan fungerar framgår här:http://www.thenaf.net/wp-content/uploads/2014/12/NAF-Tournament-Series.pdf

  Jag tycker iaf att det vore kul, och förmodligen ganska enkelt att fixa. Men det är lite bråttom om DOUBT skall vara med.

  Seriens webbplats: http://marmeladov.com/SSS/
 • Låter kul jag är för! Känns också som en välkommen bonus eftersom man missar UKTC om man åker på Doubt.
 • Det skulle vara kul!
 • Verkar som en kul grej :)
 • Väldigt bra idé tycker jag
 • Tumme upp!
 • Jag gillart! Alla mina tredjeplatser blir helt plötsligt värt något :D
 • Vore kul att höra vad turneringsorganisatörer tycker också.
 • Jag är på om någon håller i det.
 • Kul! Jag kommr inom 36 timmar skicka ut n förfrågan och tt strukturförslag till alla turnringsorganisatörr som brörs av dtta.

  Har problm md mitt tangntbord. Saknar n bokstav. Gissa vilkn :)
 • Har bytt tangentbord nu.

  För att klargöra: Jag tänker hålla i det.
 • Vilka är det som berörs btw?
  Doubt, Banquet Bowl, Närke Bowl, Stockbowl Team Cup?
  Är det fler eller räknas örebroarna dubbelt?

  Grattis till nya tangentbordet förresten, det är en klar förbättring!
 • Ev gothbowl, och Scandinavian masters också. Superbrawl?
 • Jag hade tänkt de turneringar som annonserats under våren: DOUBT, Banquet Bowl, Mittkon, Närke Bowl, GothBowl och Stockbowl Team Cup.
 • Bättre att förlänga till helår tycker jag. Hursomhelst, bra att du tar tag i det hela @pellevin
 • @pellevin hur resonerar du kring längd på serien?
 • Jag tänkte mest att jag vill ha allt klart innan det startar, och det är svårt att se längre än sex månader.
 • Pellevin said:

  Jag tänkte mest att jag vill ha allt klart innan det startar, och det är svårt att se längre än sex månader.  På sikt kan det kanske förlängas från halvår till år när olika turneringar runt i landet ser till att ha klar info tidigt för att kunna vara med.
 • Nån som har Broccolis mailadress?
 • jag har den :)
  kundtjanst [a] parleporten.com
 • Den mailadressen alltså. Tumme upp och stjärna i kanten.
 • Har varit fullt upp med julstök här hemma, så jag missade först detta. Jag är dock helt för ett sådant här tilltag.
 • Pellevin said:

  Kul! Jag kommr inom 36 timmar skicka ut n förfrågan och tt strukturförslag till alla turnringsorganisatörr som brörs av dtta.

  36 timmar blev lite mer pga julstök, men nu har detta skickats ut:http://marmeladov.com/BBST.pdf
 • Närkebowl är intresserade men vill ha klargjort hur poängsättningen kommer gå till, Hur många turneringar man måste vara med på samt hur lag turneringar kommer hanteras innan vi säger "ja och amen".
 • Lard said:

  Närkebowl är intresserade men vill ha klargjort hur poängsättningen kommer gå till, Hur många turneringar man måste vara med på samt hur lag turneringar kommer hanteras innan vi säger "ja och amen".

  Det är helt rimligt. Min tanke är att ta NAF-systemet rakt av när det gäller poängsättningen, och att man får räkna sina tre bästa resultat.

  När det gäller lagturneringen tänkte jag att det vore rimligt att låta alla i vinnande laget få 8 poäng, alla i andraplacerade få 5 poäng och alla i tredjeplacerade laget få 2 poäng.

  Det tillägg på en poäng per tio spelare som kommer efter dig som finns i NAFs förslag tänkte jag i lagtävlingen skulle modifieras till en poäng per tre lag som kommer efter ditt.
 • Detta system borde innebära att det delas ut ganska exakt lika mycket poäng i förhållande till deltagarantal i såväl lag- som individuella turneringar.
 • Men om detta inte ser bra ut är jag givetvis öppen för förändringsförslag.
 • Det känns som att eftersom det är en individuell tävling så borde poäng inte ges utifrån laget i lagturneringar utan ges på individuell basis. Det skulle betyda att du inte straffas om du spelar jättebra och ditt lag drar ned dig. Det betyder även att om man vill jobba stenhårt för att vinna serien så behöver man inte välja bort lagturneringar om man bara kan åka på visst många turneringar.
 • Lagturneringen kommer att vara en lagturnering. Det kommer inte att finnas några individuella resultat. Detta koncept är ovanligt i Blood Bowl, men standard i andra spel, t ex schack. Vi tycker det saknas i detta spel, men det innebär också något som är ovant för BBspelare.

  Dessutom räknas dina tre bästa resultat. Du behöver alltså inte välja bort någon turnering. I själva verket lönar det sig alltid att spela fler turneringar eftersom antalet turneringar du spelat är en tiebreaker.
 • Pellevin said:

  Lagturneringen kommer att vara en lagturnering. Det kommer inte att finnas några individuella resultat. Detta koncept är ovanligt i Blood Bowl, men standard i andra spel, t ex schack. Vi tycker det saknas i detta spel, men det innebär också något som är ovant för BBspelare.

  Dessutom räknas dina tre bästa resultat. Du behöver alltså inte välja bort någon turnering. I själva verket lönar det sig alltid att spela fler turneringar eftersom antalet turneringar du spelat är en tiebreaker.  Det kommer att finnas individuella resultat men de blir irrelevanta i turneringen då lagets resultat räknas. Ska man köra en individuell liga bör man vara konsekvent och då bör individuella resultat vara det som räknas. Att det lönar sig att spela fler turneringar ifrågasatte jag inte. Jag påpekade bara att om man måste prioritera för att välja vilka turneringar man kan vara med på faller sålunda lagturneringar bort om man anser sig kunna prestera själv. Vidare så ser jag en möjlighet att kunna styra landslagsuttagning från serieresultat och då blir individuella resultat viktiga. Jag förstår inte resonemanget i att låta dina lagmedlemmar styra ditt resultat i en individuell serie. Det innebär även på sikt att vinnaren av serien kan välja att bara spela lagturneringar och vinna titeln med enbart förlustmatcher och så länge den möjligheten existerar så har jag svårt att kunna motivera en individuells ligas existens.
 • Det betyder även att om man vill jobba stenhårt för att vinna serien så behöver man inte välja bort lagturneringar om man bara kan åka på visst många turneringar.

  Detta ser ut som ett ifrågasättande av att det lönar sig att åka på flera turneringar. Men jag kanske missförstått något.

  Den modell vi nu överväger för lagturneringen har med att lagledare väljer vem som möter vem i de olika matcherna, turneringsledningen säger bara vilka lag som möts. Då kommer vissa att drabbas hårdare än andra då de får "ta en för laget". Vi försöker alltså verkligen skapa en lagturnering. Något som inte är vanligt i Blood Bowl.

  Dessutom kommer såvitt jag vet inget landslag tas ut 2015.
 • Men om det är den allmänna meningen att en lagturnering inte passar i detta sammanhang så respekterar jag givetvis det. Men då måste någon annan hålla ligan, för enligt NAFs regelsystem måste det vara en turneringsarrangör i ligan.
 • Jag gillar konceptet med rena lagturneringar men ser inte varför man inte kan sätta seriepoäng efter individuella prestationer även i dessa turneringar. Att man sätts i svåra situationer med lika som troligt resultat ser jag som mindre problem än att du kan förlora dig till en vinst.
  Jag var luddig och formulerade mig dåligt i det du citerar. I efterföljande inlägg borde det framgå vad jag menade.

  Angående landslaget ser jag möjlighet att långa nationella ligor kommer att kunna påverka uttagning. Eller åtminstone att man kan räkna på samma sätt. Därför ser jag gärna att en standard sätts som enkelt kan följas.
 • Lagturneringen blir klurig att bara poängsätta från det individuella också i om att man då tjänar på att ha så dåliga lagmedlämmar som möjligt... En. Blandning vore kanske bäst men jag är nöjd med original förslaget, så länge det är tydligt från början
 • Jag gillar konceptet hur som och ger mitt inte så tysta gillande. Bättre att räkna lagpoäng än att exkludera de turneringarna.
  En fråga dock som kanske har besvarats redan... Kan nya turneringar som uppkommer under seriens planerade tid läggas till? Spekulera i att den här serien och kanske nästa (för att det blir en succé tvivlar jag inte på) blir korta och 2016 blir ett helår. Då känns det tungt om det inte kan poppa upp turneringar som läggs till. Speciellt då Eurobowl är i Sverige och då det är lätt för grannländer att klämma in två turneringar till för att vara med och kämpa i den svenska serien med.
 • Sedan så kan man spekulera i huruvida på sikt man kan ta ut en minde avgift för turneringar. Något som förhoppningsvis inte stör för mycket. Kanske 10:- per deltagare för att kunna skaffa priser. Att ha en anmälningsavgift till serien för deltagare tror jag som konceptet är dåligt och kommer ge få deltagare. I en längre serie om man tänker kalenderår kan då en fast turneringskostnad vara bättre. Hur resonerar du kring detta?
  Nu har jag fräckt antagit att detta är något du ämnar fortsätta hålla i utan hänsyn till vad du eller andra tycker så visioner och sekellång planering ser jag som givet.
 • Kan en inte lägga till en regel om att max en lagturnering får räknas bland de tre bästa resultaten som en deltagit i?
  På det sättet kommer en runt att en kan förlora sig till vinsten som @Thursablot är inne på, vilket jag håller med om inte är optimalt.
  En slipper också räkna det individuella på lagturneringen utan kan ta lagpoänget, dvs att ta en för laget i vissa matcher straffar sig inte samtidigt som det inte lönar sig med att spela med mycket sämre coacher för att få ett bättre individuellt resultat.

  Vet å andra sidan inte om det behövs en sådan regel. Bör väl bli aktuellt först då antalet lagturneringar uppgår i tre eller fler.
 • brocCooLi said:

  Kan en inte lägga till en regel om att max en lagturnering får räknas bland de tre bästa resultaten
  ...
  Vet å andra sidan inte om det behövs en sådan regel. Bör väl bli aktuellt först då antalet lagturneringar uppgår i tre eller fler.  Max en lagturnering som räknas kändes som on vettig medelväg. Jag tror dock på lagturneringar som koncept och då vill jag gärna mota Moses i grind och ha ett färdigt system för hur man räknar. Jag hade inte sett möjligheten @lard tog upp om att spela i "dåliga" lag för att få enkla vinster. Det måste också tas i beaktande.
 • Jag tror inte det finns något problem då den högsta möjliga poängen i lagturneringen är lägre än den högsta i individuella turneringar. Om det uppfattas som ett problem i framtiden kan man dock införa begränsningar. Men nu känns det konstigt att införa en regel om Max en lagturneringen när det ändå bara finns en.
 • Nu är både DOUBT och StockBowl Team cup bekräftade deltagare i detta projekt. Tack för det positiva beskedet Mårten!

  Vem blir nästa?
 • NärkeBowl har också anslutit sig! Härligt @Lard!
 • Har haft lite mkt julstök ska försöka kolla ikväll.
 • Nu är Banquet Bowl också med! Härligt Emil! GothBowl och Mittkon har ännu inte svarat, men det ser bra ut.
 • Och nu är även GothBowl ombord! Härligt Broccoli :)
 • Nu är det officiellt: http://member.thenaf.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=6454&sid=85cd80e6bc31e954992fbf34a41eda8f

  Så nu i helgen blir DOUBT första deltävlingen i den första svenska structured tournament series. En webbplats för serien kommer inom kort.
 • Nu finns en primitiv webbplats för serien: http://marmeladov.com/SSS/
 • Bra jobbat Pellevin! Kämpa på!
 • Bara för att du ligger tvåa :)
 • Yes!
  Top stunty
  (Än så länge alltså)
 • Jag har skrivit fyra namn på sidan, och inom åtta minuter från att den lagts upp har två av de namngivna kommenterat den. Detta forum verkar funka rätt bra :)