Föryngring, rekrytering, marknadsföring
 • Efter att @NiWnW hade dubbelsurfat mina töntiga paktkillar ett par gånger igår började vi snacka lite om pålägg inför framtiden. Jag snackade lite med @Cynial ikväll.

  Några utkast till förslag för diskussion:

  - En egen stockbowl-discord. Kan se en fördel med att använda teknik från detta århundrade. Kan också se en fördel med att allt är på en plats.
  - En nybörjarinriktad provapå-dagsturnering. Upplägg: sevens. 8, 12, 16 deltagare nånting. Funktionärer/domare/lärare vid varje bord. 2-3 matcher. Lånelag. Färdiga lagbyggen. Lotta lag? Kräver frivilliga funktionärer, någon som snackar med alfa, godis, och gulliga hundvalpar i skåpbilen. Det här tror jag på odelat - man snor helt enkelt deras befintliga koncept för nybörjarmagic. Om man kan få 8-16 deltagare kanske man kan lura in 2-3 personer i ligan? Slugast kanske om man gör det under reserves rumble-tiden så nytt folk kan hoppa på ligan lätt om de vill. Frågetecken rör ekonomi och hur man bäst marknadsför.
  - Bättre användning av facebook-sidan.

  Tankar?
 • gällande discord.
  behövs det egen? finns ju en swebba-discord. går ju utmärkt att lägga till fler kanaler där för stockbowl om ni vill.
  kanske kan vara en start oavsett? känner ni då att det blir jättemycket så kan ni ju göra en egen?
 • brocCooLi said:

  gällande discord.
  behövs det egen? finns ju en swebba-discord. går ju utmärkt att lägga till fler kanaler där för stockbowl om ni vill.
  kanske kan vara en start oavsett? känner ni då att det blir jättemycket så kan ni ju göra en egen?  Jag är med dig. Jag gillar forumet här egentligen, men fattar att det kan va lite trögt för dem som är yngre än det mesta i min skivsamling...


 • jag gjorde iaf så att jag skapade en kategori på swebba-discorden med namnet "tt-ligor". där finns nu "stockbowl".
  skulle behovet uppstå går det att göra stockbowl till egen kategori med egna kanaler

  och för er som inte är med på swebba-discorden, här är länk:
  https://discord.gg/qQqEmd
 • brocCooLi said:

  jag gjorde iaf så att jag skapade en kategori på swebba-discorden med namnet "tt-ligor". där finns nu "stockbowl".
  skulle behovet uppstå går det att göra stockbowl till egen kategori med egna kanaler

  och för er som inte är med på swebba-discorden, här är länk:
  https://discord.gg/qQqEmd  ejs!

 • @grumplekins Jag är gärna med som funktionär på ditt nybörjaräventyr.
 • Bra idéer. Angående ekonomin så går det att arrangera turneringar rätt billigt. Man behöver ju inte ha dyra priser och utdelning av lull-lull. Dessutom så hade föreningen, åtminstone för några år sedan, ganska god ekonomi och några tusenlappar på banken som bara samlade damm. Är läget fortfarande så borde det vara helt lugnt att gå lite back på ett sånt här event. Föreningens medel skall ju användas till att främja spelandet av blood bowl och hur görs det bättre än så här?
 • Jag har varit kontakt med vår lokala GW. De hade planer på att starta upp Specialist Game kvällar med bla Blood Bowl. När jag pratade med dem lät det som det skulle vara ok om vi hade en närvaro där (deltog, hjälpte till, rekryterade). De har även erbjudit sig dela ut pamfletter/visitkort/och dylikt med information om oss till sina kunder som kommer in i Blood Bowl ärenden. Givetvis förutsatt att vi trycker ut ett antal och förser dem med dem. De har även sagt att de kan bistå med reklamutrymme i butiken (läs affisch) om vi vill göra reklam för någon turnering och det borde vi även kunna utnyttja för att göra reklam för din prova-på-turnering. Men för att de ska sätta upp en reklamaffisch i butiken vill de ha väldigt god (har för mig att han sa typ 3 månaders) framförhållning. Allt detta ligger dock på is för tillfället.

  Bra initiativ. Om du vill ha en komplementerande "snäll snut" till den redan elaka som anmält sig så ställer jag gärna upp. :D
 • Jag är skeptisk till att vara på GW för en mer omfattande grej. De har för lite utrymme, inga stolar, man får inte spela 7s (kanske med en moddad GW-plan men reglerna är jag inte hundra på att man får använda). Däremot tror jag på att vara där nån gång i mindre skala, men ser inte riktigt värdet för dem i att vi drar folk till alfa.

  Vi behöver snutar av alla färger!
 • Ja, jag tänkte inte att köra din grej hos GW. Ville bara nämna det som rekryteringskomplement.
 • Ett enkelt sätt att synas är om vi har en Stockbowl-instagram.
 • Ionas said:

  Jag har varit kontakt med vår lokala GW. De hade planer på att starta upp Specialist Game kvällar med bla Blood Bowl. När jag pratade med dem lät det som det skulle vara ok om vi hade en närvaro där (deltog, hjälpte till, rekryterade). De har även erbjudit sig dela ut pamfletter/visitkort/och dylikt med information om oss till sina kunder som kommer in i Blood Bowl ärenden. Givetvis förutsatt att vi trycker ut ett antal och förser dem med dem. De har även sagt att de kan bistå med reklamutrymme i butiken (läs affisch) om vi vill göra reklam för någon turnering och det borde vi även kunna utnyttja för att göra reklam för din prova-på-turnering. Men för att de ska sätta upp en reklamaffisch i butiken vill de ha väldigt god (har för mig att han sa typ 3 månaders) framförhållning.  Wow! Tiderna förändras sannerligen. När jag var som mest aktiv gick jag till GW Stockholm med liknande förslag. Då kunde de på sin höjd tänka sig att ha information under disk och ge ut om någon kund frågade om det specifikt. Någon slags aktiv support eller samarbete var det inte tal om.
 • @Mago De har en anställd (namn är svårt) som älskar Blood Bowl och som väldigt aktivt spelare av BB2 online. Jag tror det är 95+ % att det är för jag pratat Blood Bowl med just honom ett par gånger. Tyvärr så har mina försökt att rekrytera honom till våra ligor misslyckats.
 • Stygian nånting. Trevlig snubbe!
 • Jag håller med om att det är dåligt att inte få spela på riktiga sevenspitchar, känslan är viktig.

  Men jag har väldigt svårt att tro att det kommer mer än åtta spelare. Så fyra bord räcker sannolikt.
 • Jag har gjort flera discord servrar tidigare, så om vi ska ha en stockbowl discord så kan jag gärna fixa det.
 • Pellevin said:

  Jag håller med om att det är dåligt att inte få spela på riktiga sevenspitchar, känslan är viktig.

  Men jag har väldigt svårt att tro att det kommer mer än åtta spelare. Så fyra bord räcker sannolikt.  Jag tror att man kan ta lite höjd och köra några vanliga sevensmatcher mellan de funktionärer som blir över?
 • Konstigt formulerad fråga, men javisst!
 • Mitt förslag är att det här evenemanget ska heta Stockbowl Korpen Cup.
 • Har du funderat på hur vi definierar vilka som får spela? Om t ex @Mago, som inte spelat så mycket på sistone, tycker att det vore kul att sparka lite nybörjarstjärt, får han då vara med?
 • Alla som hatar barn är välkomna?
 • Jipiieeee nu skall lag Grinchen äntligen vinna
 • Pellevin said:

  Har du funderat på hur vi definierar vilka som får spela? Om t ex @Mago, som inte spelat så mycket på sistone, tycker att det vore kul att sparka lite nybörjarstjärt, får han då vara med?  Tycker inte vi definierar nybörjare. Det handlar främst om folk som inte har provat förut. De som inte kvalar känner med stor sannolikhet någon av oss till sedan tidigare. Om inte annat visar de sig nog under första matchen. @Mago kan typ glömma att delta - "landslagsmeriterad nybörjare" låter intuitivt skitfel. :P.

 • Aldrig får man ha kul.
 • Mago said:

  Aldrig får man ha kul.  Det är en riktig iakttagelse. Även om det var jävligt kul när vi möttes!
 • Hittade en oöppnad låda Skavenblight Scramblers som jag donerar till föreningen, antingen som pris till en korpen cup eller som lag i skåpet (men då får nån annan måla lissom).