Lard bygger arena
 • Då har dagen kommit. En arena skall byggas. Anledningen är att jag var svag och gick lite all in när jag anmälde mig till WC4 i Dornbrin nu i höst. Dvs jag köpte detta till min biljett:

  image


  Det är ju fint och så men ena sidan ser ju väldigt bar ut så på den sidan som inte har duguots och sådant tänker jag försöka ordna någon slags läktare. Typ skaffa en två-tre sådan här:

  image

  Den stora grejen med arenor till Blood Bowl är dock att de nästan alltid ser ut som på bilden ovan, dvs läktarna är kusligt tomma. Jag har sett åtminstone två stora byggen där läktarna gapar tomma sedan att kreatören har klappat ihop efter att själva byggnaden är upprättad. Eftersom detta är en stor risk, och att jag har på mig ganska mycket tid innan jag får tag på grundplanen så tänker jag börja med publiken. Därav gjorde jag vid jul en inventering av alla möjliga modeller som passar som publik, var god se denna tråd för resultatet, för att börja måla och fixa så jag har några modeller att ställa i arenan när den är färdig.

  Först började jag med en inventering av de lag jag har där det finns en rad, redan målade, modeller som kan platsa som publik.

  image

  Sedan inventerade jag min flyttkartong med omålat tenn och fann en hel del modeller till som allt behöver lite färg på sig. Sedan började jag måla lite.

  Om att måla dessa:
  Detta är modeller som inte skall spelas med så de behöver inte vara perfekt målade, de skall bara se bra ut på läktaren.
  Då jag inte vet vilken läktare det blir kan jag inte basa dem ännu, alternativt basar jag dem på genomskinliga plast baser för att kunna ställa dem varsom helst.
  Denna målning kommer vara lite sporadisk, men eftersom det är så många olika modeller kan jag klämma in en modell bara för att det är kul att måla just denna, dvs jag borde ha mindre risk att tröttna på att måla just ett specifikt färgschema vilket jag ofta gör när jag gör ett helt lag.

  Modell 1 9 - Bonga Orken
  Även om publiken jag hade bestod av 75% av orker eller andra figurer med grönt skin kunde jag inte undvika att måla ytterligare en snubbe i samma genre. Modell GW fantasy.

  image

  Här tar han plats med de andra grönskinnen när de hejar på de forna PEBBLE mästarna "Ork Illegal" med deras fantasirika hejarramsa: "Oi! Oi! Oi! Oi!"

  image

  Ps. angående att fota modeller mitt i vintern i Sverige med mobilkameran... Det är för lite ljus.
 • Modell 2 10 - Banner Hobbit
  Ivrigt hejande på halflinglaget The Foodfighters, som bland annat starkt bidragit till PEBBLe ligans hittills blodigaste match, har denna Hobbit tagit med sig banneret med två skedar på och anslutit sig till läktaren. Modellen är från Essex minatures.

  image

  Här är han innesluten i den vänliga klackens kärlek.

  image
 • Genomskinliga baser eller inga baser alls (monterade direkt i läktaren) tycker jag låter bäst. Roligt projekt!
 • coma said:

  Genomskinliga baser eller inga baser alls (monterade direkt i läktaren) tycker jag låter bäst. Roligt projekt!



  Håller med. Antagligen blir det genomsskinliga baser eftersom det är lättare att lagra läktarna utan en massa modeller fastsatta i dem, som dessutom blir dammiga om de skall stå framme hela tiden. Men vi får se, först målar vi lite modeller.

  För övrigt, om DU, och inte bara @Coma, skulle sitta på en passande läktarmodell som du vill bli av med kan jag nog tänka mig köpa den ta emot dem från dig (speciellt om den redan är målad :)) Alla vet ju att tennfigurer vill sitta på läktaren och se på Blood Bowl och inte ligga i någon skokartong levande begravd för all evig tid.
 • Jag tror jag har en uppsättning reklambanners, med ställningar, liggande. Kan det vara intressant?

  Mycket kul match du länkade till btw :)
 • Pellevin said:

  Jag tror jag har en uppsättning reklambanners, med ställningar, liggande. Kan det vara intressant?

  Mycket kul match du länkade till btw :)



  Det låter intressant. Jag kan väl kika på det när jag väl fått resinplanen först (dvs efter WC4) så jag vet storlekar etc på grejerna.

  Matchen är en av mina bästa som coach någonsin, i alla fall när det kommer till att slå extrem högt!

 • En tanke kan ju vara att göra "hela rader" med modeller, så man gjorde i fantasy förritiden med movement trays osv. Dvs du monterar 10 modeller på en lång hemmagjord bas som du kan plocka bort från läktaren
 • razta said:

  En tanke kan ju vara att göra "hela rader" med modeller



  Det är inte alls en dum tanke. Ska ha den i åtanke när jag väl anskaffar själva läktaren och skall basa modellerna. Nackdelen är att det är svårt att plocka runt modeller om man vill ändra var en viss står, fördelen är att man kan plocka undan, plocka fram med någon slags hastighet utan att hantera varje modell var och en för sig...
 • Härligt, kul projekt!
 • kombinera smidigheten med valfrihet?

  så ta en sådan lång movement tray fast magnetisk. och så har figurerna magneter i sina baser. så du kan sätta fram dem snabbt men kan flytta runt dem.
 • Modell 11 - I sported with a zombie
  Hade denna zombiemodell i en låda. Tillverkaren som gjort denna figur är Cold war miniatures. Jag tycker att även odöda sportsfans måste få en chans att gå till arenan för att se lite bra sport.

  image

  Sedan den obligatoriska "hela publiken" bilden. Gillar hur zombiens röda jacka konstraterar den gröna massan.

  image

  @Broccoli : magneter kanske är listigt. Tänker att jag så småningom gör någon trollkarl, något cheerleader eller kock som står i publiken och de i alla fall bör ju kunna tas över till dugoutet om de blir inducade och då är ju mobilitet bra. Frågan är bara om jag får in magneterna i fötterna så modellerna är flyttbara utan en ful bas under sig eller ej...

  För en Zombie låt se:
 • om du bara ska göra på fötterna så känns det extremt svårt och jobbigt.
  då kanske det är lättare att köpa någon slags magnetisk färg och bara måla fötterna?
  men tror dock inte att det kommer räcka för att få dem att stå stadigt. knepigt det här.
 • Modell 12 & 13 - Chaos supporters
  Två classiska oldhammer minotaurer som hejar på chaos, chaos pact eller andra lag som mer slåss än spelar boll.

  image

  Publiken börjar se ut som lite av en publik och inte bara ett gäng orker. Ännu mer uppblandning är dock att föredra...

  image
 • Hur många åskådare siktar du på? När jag gått i såna här tankar smäller hopplösheten till när jag inser hur många figurer det faktiskt handlar om. Men du är ju på god väg, hejaheja!!
 • havaji said:

  Hur många åskådare siktar du på?


  Jag har inget ultimat mål ännu. Har haft liknande tankar som du förut men tänker nu att vi kör och se hur det blir. Hundra gubbar vore ju fint. 60 är annars en modell för varje fan man kan slå. Dvs om båda har 18 i FF och slår 12 i Gate. 120 är två modeller för varje... 180...

  Hur som tänker jag försöka måla en modell per kväll en stund nu, så länge lusten sitter i. Sedan tänker jag detta som ett projekt jag får återkomma till över åren som kommer.
 • Snubblade över de här nyss, kommer kickstarter i mars:
  https://dunkeldorf.eu/
  Riktigt mysiga. Men det känns som att en sittande publik är det lite mer skralt med generellt. Finns ju en del chaufförer till 40k-bilar, eller monsterryttare. Eller den som kör Corpse wagon eller bugman’s cart till whfb.
  Men det är ju inte supermånga och de kräver nog alla viss modellering. Bra projekt det här, kräver klur.
 • Modell 14 - Orc Warboss
  Även om jag tänkte att det var dags att blanda ut orkerna med annat kunde jag inte låta bli att måla en till ork. En oldhammer ork som en gång i tiden var tänkt att bli black orc till ett 3ed ork lag men fick se sig bli ersatt av Varag Ghoul Chewer 5ed modellen.

  image

  Här är publiken så långt.
  image

  @Suncar: Dunkeldorf modellerna var väldigt passande. Jag kommer spana efter den där kickstartern och om de inte kostar förmycket styck kommer de så småningom stå på läktaren ;)
 • Modell 15 - Sittande man med spetsig hatt

  Denna modell sitter upphöjd på en liten demon/ande som håller hela ekipaget i luften. Denna lilla ande kommer inte vara med sen när jag sätter snubben i läktaren utan han får nog allt då sitta direkt på ändalykten och läsa sin bok.
  image

  Publiken in alles:
  image

  Generellt är det superkul att måla och att lägga upp bilder för att få fina kommentarer av er kring att man är duktigt etc, men minbildkvalisort är under all kritik. Ska jobba på att skapa en bättre fotomiljö till nästa bild!
 • Jag tycker detta är ett skitkul projekt. Därför grubblar jag lite på vad du gör. Och min känsla är att du kanske skall tänka lite annorlunda med bokkillen. För mig framstår han som den som håller reda på stats etc, dvs en person i administrationen. Han skall då inte sitta i publiken, utan i en annan avdelning tillsammans med domare och liknande.
 • Eller så är han bara uttråkad av alla stallande alvlag och läser tidningen istället för att titta på matchen!?
 • Pellevin said:

  För mig framstår han som den som håller reda på stats etc, dvs en person i administrationen. Han skall då inte sitta i publiken, utan i en annan avdelning tillsammans med domare och liknande.



  En bra idé. Har lite modeller på gång som kanske skulle passa där med...

 • tänker att även vädergoblinreporten hör dit
 • Modell 16 - Punkin' instigator (1997)
  Den läsande spetshatten får en kompis som också har med sig en lapp där det står om fyrverkerier. Modellen är en plast GW wizard, vanligt förekommande.

  image


  Publikbilden är betydligt bättre med andra fotoförutsättningar, detta är 2 riktade lampor plus en ordentligare taklampa mot vit böjd bakgrund, samt bättre kamera (mobiltelefon med hel lins). Kanske värt att krångla på det sättet för att få finare bilder?

  image

  @broccooli: Jag tänker nog som du. Dock är vädergoblinen så dryg för det är 5 modeller för en i publiken så att säga. Ett alternativ är att ha alla fem i publiken och så tar man fram den som är aktuell för matchens väder och ställer någonstans.
 • tror mer på att ha alla goblins i publiken och plocka fram den som är aktuell för vädret. på så sätt får du fler modeller i publikhavet också. och att någon står i snö eller sitter i solstol gör liksom inget över det stora hela om det är lite spridning mellan dem.
 • Modell 17 - Old ma goblin

  En maskot som ursprungligen var tänkt att vara goblin i chaos pact laget Old Ma Chaos. Så blev det aldrig utan nu är det en maskot på arenans läktare.

  image

  Bilden på hela gänget är alltid det som peppar mig att fixa fler modeller. Den observante det dock att tre modeller saknas, vilket beror på att jag inte kände att målningen höll nog hög kvalisort och de således är i väntelista för en uppiffning av sina uniformer.


  image
 • Modell 18 - Legacy Chef

  Antagligen den mest exklusiva figuren som kommer stå i publiken (om jag inte får tar på en av de där supersällsynta lizardmen cheerleaderna som alla samlare letar efter). Denna halfling trycktes 2013 upp till alla på talkfantasyfotball (typ i 50 exemplar) som var med och bidrog till det årets legacy team, ett halflinglag som jag dessutom råkade vinna utlottningen av. Om du vill veta vad ett legacy team lag kan du titta i den här tråden om SweBBA-laget 2015, en tradition som jag nog tycker vi skall ta upp igen.

  image

  I lagbilden så vet jag att elden inte är en i publiken, men den tillhör modellen och att han rostar en fotboll samtidigt som han blandar till såsen i en bloodbowl hjälm bör ju vara med

  image
 • Länken till Lizardmen Cheerleader funkar inte, men om det är den jag tror det är så har jag den. Fast den är målad.
 • Det är denna: http://www.solegends.com/citle/citle2000/specialist/bblizardcheer/index.htm

  Om du har den och vill att den ska så i en arena kan jag dela vårdnaden ett tag...
 • Jag har den, men i helt annan färg. Jag kan låna ut den, men vill nog inte skiljas från den permanent. Fick den med mitt Lizardmenlag, och den är målad enligt samma färgschema.
 • Pellevin said:

  Jag har den, men i helt annan färg. Jag kan låna ut den, men vill nog inte skiljas från den permanent. Fick den med mitt Lizardmenlag, och den är målad enligt samma färgschema.


  Jag skämtade mest, det här med internet missar sådana markörer ibland. Jag tycker du ska hålla hårt i den där, det finns bara 500 typ. Om du någongång vill avyttra modellen så får du dock gärna höra av dig. Förhoppningsvis är jag rik i den framtiden ;)

 • Modell 19 - First muggler?
  Detta var en modell som låg i en låda. Jag tror den kom med några av redneck modellerna jag anförskaffade till Old Ma Chaos-laget men kan inte svära på det. Enkelheten hos modellen gjorde att den gick väldigt snabbt att måla, tre färger typ. Man kan väl arbeta mer med ansiktet om man vill men för publik får det duga.

  image

  Lagbilden talar sitt tydliga språk (även om den är suddig) om att det inte är så många människor med i publiken ännu. I min "målar kö" verkar det inte heller vara så många på gång, får se hur det blir efter modell 30 eller så. Kanske är modell 31-60 bara människor? Förutom att det fattas människor, fattas det även dvärgar, fler hober, skaven, vampyrer etc.

  image
 • Modell 20 - Smell of Death
  Modellen är Chaotic Apotecary från Impact! minatures men jag tycker det mer ser ut som en nekromancer. Den följde hur som haver med bland ett stort gäng resinmodeller som jag införskaffade från Impacts! löjligt stora kickstarter för några år sedan.

  image

  Om det skall vara odöda i publiken eller ej kan man ju fundera på. Någon enstaka är nog inte helt fel även om en nekromancer kanske inte är odöd per se. Hursom, den obligatoriska lagbilden:
  image

  Följd av den obligatoriska slagdängan är det kommer odöda åskådare:

 • ska du ha någon slags vip-ställe också?
  eller ska pöbel beblandas med adel?
 • brocCooLi said:

  ska pöbel beblandas med adel?


  Var inte befängd. Självfallet måste det finnas finare delar av läktaren där nobiliteten håller till.

 • skönt att höra!
 • Modell 21 - Ormmannen i päls
  Modellen är från Impact! och är ägaren till deras Reptiliad Team. Även detta är en rest av den stora kickstartern. Jag testade även en annorlunda målningsteknik denna gång, nästan bara wash direkt på vit figur (till stor del för att pälsen var så svårmålad på traditionellt sätt) och det gick väl ok.
  image

  Jag har tänkt lite på det som @broccooli och @pellevin har varit inne på med att dela upp publiken i olika sektioner och tycker att det är en bra idé. När det gäller "personal" som kommentatorer av vädret etc på ett ställe, rika personer på ett ställe så är jag på. Men vad tänker ni om pöbeln? Ska de stå blandat eller skall det vara orker för sig, dvärgar för sig, etc?
  image

 • Jag tror det blir mer effektfullt om de är blandade. Men det är såklart värt att testa båda varianterna.
 • Modell 23 - Den Onde, Den Gröne och Den Fule
  Fick äntligen tummen ur och gav dessa tre modeller lite mer färg. Ffa var det goblinarnas pom-poms som innan var mörkt gröna och nurgle supportens metall delar som nu blev ärgade (samt lite små detaljer lite här och där).

  image

  Modellen för dagen var annars denna Nurgle supporter. Det är en Malifaux figur ursprungligen - en mindless zombie. Här tänker jag mig denne dock mer som en smittad människa, typ en som hejar på Pennybridge Pathogenes.

  image

  Här är lagbilden sen. Det här om att posta en lagbild känns lite overkill vid varje modell men det är liksom en del av rutinen. Rutinen är väl egentligen inte heller att posta på SweBBA varje dag utan snarare att måla en modell varje kväll, men posten här på morgonen ligger liksom med i rutinen och är en sak som motiverar mig att måla. Det blir ju lättare att göra något som att måla när det är en rutin och inte något medvetet val Jag behöver bara komma dit då det är helt automatiserat och sedan målar figurerna sig själv ;)

  image
 • Modell 24-26 - Jim, Bob och Tarantino
  Tre modeller denna dag. Detta är resten av det jag tänker kan stå med vädergoblinen och kanske snubben med boken. Jim och Bob är från Fanath, kameran kommer från Hungry Troll.

  image
  image

  Vi kryper så sakterliga upp mot 30 modeller i publiken. Det känns väldigt bra. ;)

  image


 • grymt!

  och väldigt kul att följa det här också.
 • Modell 27 - another Ork bites the dust

  Jag tycker om att måla orker, ok? modell GW fantasy

  image

  Orkdelen av klacken börjar bli så stor att de kan ha en egen sektion.
  image
 • Det här blir ju bara bättre och bättre! :D
 • Du borde måla dom mer i olika gröna nyanser om du får mer orcher. Vet att det ska se enhetligt ut i en arme, men för att göra dom lite roligare i ett crowdsammanhang så borde du typ göra det.

  Tror annars man kommer tänka att det står en enhet fantasy orc boys där, eller är jag helt off?

 • Modell 28 - Ariel

  2012 var första året som Sverige deltog i Eurobowl. Detta var tack vare att @Adhansa drog ihop ett lag med uttagningsturnering i Örebro samt att Eurobowl hölls i Köpenhamn. Alla som deltog (typ 200 pers) fick denna sjöjungfrumodell vilket gör denna modell lite ovanlig. På den tiden fanns det inte heller någon EuroOpen/sidoturnering.(Se @Mago s kommentar nedan) Hursom var turneringen superrolig och sedan dess är ett gäng svenskar fast i turneringsspelandet på den stora scenen...

  image

  @razta: det kanske är en poäng att variera lite mer. Ska fundera på det nästa gång jag målar ett grönskin. FFA tänker jag att någon blackork med mörkare hud inte vore omöjligt.
 • Det fanns visst en sidoturnering under EuroBowl i köpenhamn, dock var den individuell. Jag gjorde inte så bra ifrån mig med mina Necromantic, har för mig Corvin vann med Dark Elves.
 • Modell 29 - Gongblin

  Hade glömt att fota denna nightgoblin som jag målade för några dagar sedan. Han måste ju också med. Modell GW fantasy

  image

  @Mago: Just det, jag glömde det embryot till EuroOpen som vi nu känner det. Visst var det ungefär 20 coacher med i den sidoturneringen då? var det en EuroOpen eller kallades det något annat?

 • Mailet jag fick med info verkar gått till ungefär 16 pers.

  Den kallades EurOpen.
 • Modell 30 - Pale man in black
  Född i tidens begynnelse under en bloodröd måne har han sett många människors öden komma och gå. Dock inget är värt att bevittna så mycket som det spel vi alla känner som Blood Bowl. Modell från Essex miniature.

  image

  It was a close call I tell you, when I died
  Escaped from the crematory in the nick of time
  It seems like I told someone that it was my will
  But once I died I changed my mind

  So now I'm back with a vengeance, ready to attack
  'Cause once you've turned your back on life there's no turnin' back

  You'll know it's me, I'm the Pale Man in Black



 • Mago said:

  Mailet jag fick med info verkar gått till ungefär 16 pers.

  Den kallades EurOpen.


  Bra att du håller koll så att historieskrivningen blir korrekt. Hursom så tror jag inte att det är superlätt att få tag på sjöjungfrun om man inte känner någon som var med på turneringen. Det gör å andra sidan inte så mycket då pjäsen inte direkt är spelbar med tanke på att den sitter på ett korrallrev. Den är nästan oanvändbar på en läktare med... ;)
 • Modell 31-33 - Motty aka "SMHI"

  Detta är en av de bättre sideline figurerna som finns, Impacts Motty the weather goblin. Dessa köptes typ 2012 när jag höll på med mitt första lag - Ork Illegal men de har legat i en burk sedan dess. Dock nu när de plockades fram så saknades det en del på "Sweltering heat"-goblinen, nämligen handen med burken som han dricker ur. Är det någon som har en sådan till övers eller måste jag bli kreativ?

  Färdiga:
  image

  Saknar hand!
  image

  Nu börjar det bli dags för en lagbild igen tycker jag. ;)
 • Modell 34 - Den gamle och pitchen

  Hittade denna dvärgmodell för en billig peng tillsammans med vampyren ovan. Trodde att även denna var från Essex miniature men kan inte hitta den i deras katalog. Dock är deras bilder inte de bästa så jag kan ha missat den. Hursom om du vet var modellen kommer ifrån så säg till så all fakta blir korrektomundo.

  image